Маурисио Почетино заяви, че има подкрепата на играчите на Пари Сен Жермен и няма да променя курса независимо от критиките към стила на игра на френския гранд.

49-годишният аржентинец не бе в добро настроение на пресконференцията си преди последния двубой от груповата фаза на Шампионска лига с Брюж.

Бившият мениджър на Тотнъм защити себе си след поемането на отбора по-рано тази година след уволнението на Томас Тухел, казвайки, че ПСЖ е с 11 точки преднина на върха в Лига 1 и се класира за елиминациите на ШЛ. „Благодаря Ви много, добре съм, спокоен и имам подкрепата на играчите си“, започна той.

Почетино е критикуван заради това, че парижани не изповядват атрактивен стил на игра независимо от наличието на суперзвездите Неймар, Килиан Мбапе и Лионел Меси в състава си. Мбапе реализира доста голове, но Неймар, който в момента е контузен, и Меси рядко показват това, на което са способни.

Серхио Рамос, тяхната голяма лятна покупка в защитен план, е най-голямото разочарование до момента, като бившият бранител на Реал Мадрид има само един мач зад гърба си поради дълго лекуване на травма. Въпреки че отборът има отлична преднина в битката за титлата във вътрешното първенство, тимът е в серия от две поредни равенства в Лига 1 и извади късмет при последното реми 1:1 като гост на Ланс в събота.

„Разбирам, че хората критикуват отбора, уважаваме всички гледни точки. Можем ли да играем по-добре? Да. Можем ли да подобрим определени аспекти? Да. Но това, че ПСЖ е в светлината на прожекторите и този шум около клуба няма да ни помогнат да се подобрим“.

Почетино, който е спряган с поста начело на Манчестър Юнайтед, където Ралф Рангник подписа като временен мениджър до края на сезона, каза, че ПСЖ има стратегия. „Ние, играчите и щабът, имаме ясни идеи за това в каква посока се движим. Ние сме в процес на израстване, ние прогресираме. Тимът се развива и в други аспекти като тактика, комуникация, конкуренция“.

Наставникът на парижани бе категоричен, че той и играчите няма да бъдат разконцентрирани от критиките.

„Процесът няма да бъде нарушен от целия този шум и критики. Ние печелим, водим в Лига 1 с 11 точки, втори сме, но излязохме от много трудна група в Шампионска лига, с отбор на Манчестър Сити, който работи заедно от 5-6 години насам. Независимо от критиките, няма да се откажем от нашите идеи, защото знаем, че след бурята ще дойдат и някои слънчеви дни“, завърши Почетино.