Ръководството на английския Ливърпул поиска от министъра на спорта, олимпийските и параолимпийските игри на Франция Амели Удеа-Кастер да се извини за коментарите по адрес на британските фенове след финала на Шампионската лига по футбол. Това каза изпълнителният директор на "червените" Били Хоган пред "Скай Спортс".

Вчера Удеа-Кастера в ефира на радио ER-te-el обвини британските привърженици за хаоса преди финалния мач на Шампионската лига, като отбеляза по-специално лошата организация на работата с феновете. Министърът цитира данни на МВР, според които 30-40 хиляди британски фенове са дошли на "Стад дьо Франс" без билети или с фалшиви билети.

"Бяхме изненадани да чуем подобни коментари в ситуация, в която нямаше време да разберем какво се е случило. До момента не е имало независимо разследване, което да установи всички факти. И да се правят изводи преди края на това разследване е напълно неприемливо. Нашите фенове получиха информация от УЕФА, че могат спокойно да отидат на стадиона, което направиха и бяха там навреме. Но проблемите започнаха веднага щом пристигнаха на стадиона", каза цитираният от БТА Хоган.

"В началото не повярвахме, когато чухме тези коментари. Председателят на Борда на директорите на Ливърпул Том Вернер изпрати писмо до френския спортен министър, в което изрази нашата позиция и поиска извинение за феновете", добави той.

Представители на френските власти, полицията и организаторите на мача се срещнаха в понеделник, за да прегледат събитията. Те обявиха, че между 30 и 40 хиляди британци са били без билети или с фалшиви билети, а освен това показаха някои от фалшификатите.