Шампионът на Хърватия Динамо Загреб хвърли бомбата в дебютните срещи от груповата фаза на Шампионската лига, след като тресна с 1:0 Челси.

Единственият гол падна в 13-ата минута, когато Динамо откри резултата след чудесно развита контраатака. Любичич центрира към Петкович в средата на терена, а той с глава изведе Мислав Оршич. Звездата на хърватите избяга на Уелси Фофана и елегантно изпрати топката във вратата на Кепа.

Както е известно, хърватите отстраниха Лудогорец по пътя си към групите, а лондончани са носители на трофея от 2021 година. Останалите два отбора от тази група са Милан и Ред Бул Залцбург, които играят по-късно днес.

Трябва да се отбележи, че Пиер-Емерик Обамеянг дебютира за Челси. Нападателят игра със специална маска, която предпазваше лицето му. Обамеянг бе титуляр за лондончани и остана на терена почти час, но не впечатли.

Съдия на мача пък бе Ищван Ковач, който допусна скандална грешка на срещата между Левски и Хамрун Спартанс, когато "сините" се издъниха свирепо на "Герена".

Следващата седмица Челси е домакин на Залцбург, а Динамо Загреб гостува на Милан.

В друга среща от Шампионската лига Борусия Дортмунд разнебити с 3:0 ФК Копенхаген.