Борусия Дортмунд започна сезона си в Шампионска лига по възможно най-добрия начин, побеждавайки Копенхаген с 3:0 в първия двубой от Група „G“ на турнира. Успехът за „жълто-черните“ дойде след голове на Марко Ройс, Рафаел Герейро и Джуд Белингам.

Срещата на „Сигнал Идуна Парк“ започна с по-добра игра на домакините, които обаче така и не успяваха да сездадат чисти положения пред вратата на Копенхаген.

В 35-ата минута обаче Никлас Зюле пресече една топка и напредна дълбоко в половината на гостите. Последва пас към Юлиан Бранд. Той промуши топката между двама играчи в бяло, намирайки Марко Ройс на границата на наказателното поле. Капитанът на вестфалци финтира елегантно Денис Вавро, нахлувайки в наказателното поле, където безпроблемно прати топката в мрежата на Матю Райън.

Седем минути след това Рафаел Герейро тръгна на пробив през центъра. Последва двойно подаване с Джовани Рейна, който върна топката към Герейро и той с удар по земя удвои.

Малко след началото на второто полувреме Лукас Лерагер получи топката на далечната греда при центриране от ъглов удар, но Алекс Майер спаси много добре удара отблизо.

В 81-ата минута влезлият като резерва Юсуфа Мукоко получи топката от Ройс и стреля, но топката мина покрай вратата.

Две минути след това Копенхаген сгреши при изнасянето на топката и тя стигна до Юсуфа Мукоко, отбелязва "Тема спорт". Той пусна към дясното крило, където Джовани Рейна бе свободен. Младият американец пусна топката по земя към точката на дузпата, където включилият се от втора позиция Джуд Белингам с клиничен удар я прати за трети път в мрежата на датчаните.

В края гостите се хвърлиха в атаки в търсене на почетно попадение, а в 89-ата минута Расмус Фалк прати топката в мрежата на Дортмунд, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР бе отсъдена засада. Това бе и последното по-интересно положение в двубоя в Дортмунд.