Мачът от груповата фаза на Шампионската лига между отборите на Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) и италианския Наполи заради ангажименти на полицията, свързани с погребението на починалата британска Кралица Елизабет Втора.

Това е първи домакински мач за Рейнджърс в Шампионската лига след 12 години чакане. Така срещата ще се играе на 14-и септември (сряда), а не на 13-и, както е по предварителната програма на УЕФА.

"Заради някои ресурсни ограничения, с които се сблъскват тези дни в полицията, както и организирането на събития, съпътстващи поклонението и погребението на Нейно величество Елизабет Втора, мачът е пренасрочен с 24 часа по-късно", се казва в официално съобщение на клуба от Глазгоу.

"Рейнджърс, разбира се признава, че промяната на датата може да причини неудобство на нашите верни привърженици. Ще бъде възстановена сумата, платена за билет, на тези от нашите фенове, които не могат да присъстват на срещата", се казва още в прессъобщението.

Никакви почитатели на Наполи няма да пътуват за Глазгоу, обявиха още от клуба-домакин на срещата, цитиран от БТА. Те са информирали УЕФА за решението да не допуснат италианци и също така се съгласяват тяхната публика да не пътува в ответния двубой в Италия.

Елизабет Втора почина на 8-и септември на 96-годишна възраст. От 9-и този месец във Великобритания е обявен 10-дневен траур.

Снимка: БГНЕС