Наполи победи с 3:0 Глазгоу Рейнджърс като гост в отложен с цяло денонощие двубой от група А на Шампионска лига. Срещата се проведе днес, след като липсата на достатъчно полицейски сили за охраната на феновете, които в момента са нужни и около погребението на Кралица Елизабет Втора, възпрепятства нормалното й протичане вчера. 

Джеймс Сандс получи втори жълт картон и бе изгонен, а неаполитанците не се възползваха по най-добрия начин от численото си превъзходство. Те получиха две дузпи за 3 минути, но грешникът Пьотр Зелински ги пропусна. Все пак Матео Политано откри резултата в полза на гостите в 68-ата минута. В 85-ата минута Джакомо Распадори покачи на 2:0, а победата на Наполи донесе Ндомбеле в 91-ата минута. 

В другия мач от групата вчера Ливърпул победи Аякс с 2:1. В 17-ата минута след перфектен пас на Диого Жота Мо Салах откри резултата за домакините. 10 минути по-късно обаче съименникът му Мохамет Кудус изравни. В 89-ата минута Жоел Матип хвърли в екстаз трибуните, донасяйки първи 3 точки за тима си в групите. 

След двата двубоя Наполи е лидер с 6 точки, следван от английския и нидерландския тим, които имат по 3. Последен е Глазгоу Рейнджърс без точков актив, пише "Труд". В следващия кръг на 4 октомври Ливърпул играе с Рейнджърс, а Наполи среща Аякс.