Днес ще се изиграят последните два четвъртфинални реванша от Шампионската лига. Байерн Мюнхен посреща Манчестър Сити, а Интер е домакин на Бенфика, като и двете срещи са с начален час 22:00 българско време.

Байерн е пред почти невъзможна мисия да отстрани Сити, след като отстъпи с 0:3 като гост в първия сблъсък на „Етихад“ преди седмица. След равностойно първо полувреме, в което домакините излязоха с едни гърди напред след страхотния изстрел на Родри, след почивката „гражданите“ вдигнаха оборотите и постигнаха класически успех след попаденията на Бернардо Силва и Ерлинг Холанд.

Това праща възпитаниците на Пеп Гуардиола, бивш наставник на Байерн, с единия крак в полуфиналите на надпреварата. Новият старши треньор на баварците Томас Тухел бе категоричен след края на първия мач, че германският колос не е загубил надежда въпреки огромния пасив за наваксване на „Алианц Арена“.

В последните няколко дни, според думите на Тухел, спорът между Садио Мане и Лерой Сане, който възникна след края на първия двубой и доведе до това сенегалецът да удари съотборника си, е бил разрешен, като самият наставник потвърди, че бившият нападател на Ливърпул ще бъде на линия за реванша. Ако не се стигне до чудо в Мюнхен, Манчестър Сити ще играе в последните четири с действащия носител на трофея Реал Мадрид, който елиминира Челси с общ резултат 4:0.

В другия четвъртфинален мач-реванш Интер приема Бенфика, след като спечели първата среща с 2:0. „Нерадзурите“, които се представят незадоволително в последно време в Серия А, но продължават да са в битката за място в топ 4, надвиха лидера в Примейра лига след попаденията на Николо Барела и Ромелу Лукаку от дузпа.

В последния кръг в първенството играчите на Симоне Индзаги загубиха изненадващо от Монца с 0:1 у дома, а преди това късен гол на Антонио Кандрева им отне трите точки при визитата на Салернитана. Бенфика също е разклатен във вътрешния шампионат, като две поредни поражения, включително от Порто у дома, съкратиха аванса им пред „драконите“ в битката за титлата на само четири пункта. Победителят от 1/4-финала между Интер и Бенфика ще се изправи в полуфиналите срещу Милан, който отстрани Наполи след общ резултат 2:1.

Пълна програма за 1/4-финалните реванши от ШЛ днес:

22:00, Интер – Бенфика

22:00, Байерн – Манчестър Сити.