Шампионската лига се завръща днес, 12 декември, с осем мача от последния шести кръг на груповата фаза на турнира. В най-интригуващите срещи Копенхаген посреща Галатасарай, а Манчестър Юнайтед е домакин на Байерн Мюнхен в група А, като и двата двубоя са с начален час 22:00 българско време.

Ситуацията в групата преди последните мачове в нея е следната – Байерн е сигурен осминафиналист, като отдавна си осигури и първото място. Битката за второто обаче ще бъде жестока. Копенхаген за момента е втори с 5 точки, колкото има и третият Галатасарай, който обаче е с един гол по-лоша голова разлика от датчаните. Манчестър Юнайтед е на дъното с 4 пункта. „Червените дяволи“, които през уикенда понесоха нова тежка загуба, отстъпвайки на Борнемут с 0:3 на „Олд Трафорд“, ще се опитат да се реваншират пред своите фенове срещу баварския колос – те нямат алтернатива на победата срещу германците, ако искат да имат шансове за прескачане на груповата фаза.

За тяхно съжаление обаче, Юнайтед не държи съдбата си в свои ръце – успех над Байерн няма да прати със сигурност тима в елиминациите. Това ще стане само и единствено при равенство в Дания – равенство, което ще е самоубийствено и за Копенхаген, и за Галатасарай, при положение, че манчестърци си свършат работата в „Театъра на мечтите“. Ако Юнайтед не победи Байерн, а Копенхаген и Галатасарай все пак завършат наравно, то датчаните ще прогресират към 1/8-финалите заради по-добрата си голова разлика от турския гранд. Ако Юнайтед не спечели срещу Байерн, победителят от Копенхаген – Галатасарай отива в елиминациите.

В група В, ситуацията за класиране напред е ясна – Арсенал ще завърши групата на първо място, а компания на осминафиналите ще им прави нидерландският ПСВ Айндховен. В другия мач, Ланс и Севиля се изправят един срещу друг във Франция, като андалусийци ще се класират за любимия си турнир Лига Европа, ако стигнат до победата – в момента те изостават с три точки от Ланс.

В група С, 14-кратният носител на трофея Реал Мадрид убедително излиза от групата като лидер. Вторият Наполи е със седем точки, три повече от Брага. Италианският шампион не трябва да губи с два гола разлика домакинството си на „Диего Армандо Марадона“, тъй като това ще прати отбора в Лига Европа. От своя страна Брага може да отпадне от евротурнирите, ако загуби в Италия, а последният в групата Унион Берлин спечели домакинството си на Реал.

В група D, сблъсъкът между Интер и Реал Сосиедад ще определи първенеца в групата. И двата тима вече си подпечатаха място на осминафиналите – при равенство в Милано, испанците ще завършат на първото място заради по-добрата си голова разлика след равенството в Сан Себастиан, което означава, че „нерадзурите“ нямат алтернатива на победата, ако искат да спечелят групата. В другия мач, Бенфика се нуждае от успех с поне три гола разлика при визитата на РБ Залцбург, ако иска да продължи в турнира Лига Европа, след като отстъпи на съперника с 0:2 у дома през септември.

Пълна програма за мачовете във вторник:

Група А

22:00, Копенхаген – Галатасарай

22:00, Манчестър Юнайтед – Байерн Мюнхен

Група В

19:45, Ланс – Севиля

19:45, ПСВ Айндховен – Арсенал

Група С

22:00, Наполи – Брага

22:00, Унион Берлин – Реал Мадрид

Група D

22:00, РБ Залцбург – Бенфика

22:00, Интер – Реал Сосиедад. /БГНЕС