Отборите на Манчестър Сити и Реал Мадрид ще изиграят своите реванши от осминафиналите на Шампионската лига днес. От 22:00 часа българско време "гражданите" посрещат Копенхаген, а по същото време Реал Мадрид е домакин на РБ Лайпциг.

Настоящите шампиони на Европа имат солиден аванс от 3:1 след първата среща в датската столица. Сега играчите на Пеп Гуардиола трябва да довършат започнатото на "Етихад", но те може би ще мислят и за ключовото дерби с Ливърпул през уикенда. В неделя Сити гостува на "Анфийлд" в един от решаващите мачове в битката за титлата в Англия. "Шампионската лига става все по-силна и все по-трудна. В първата ми година в Барселона си мислех, че няма как да не стигнем полуфиналите. Сега е толкова трудно да играеш полуфинал. Отборите са по-силни и треньорите са по-добри. Всичко е по-трудно, отколкото когато аз бях футболист", сподели Гуардиола на пресконференцията преди двубоя. Той допълни, че е концентриран изцяло върху мача с Копенхаген и няма да пази играчите си за двубоя с Ливърпул.

14-кратният победител Реал Мадрид също има аванс след първия мач с Лайпциг в Германия - 1:0. Треньорът на Кралския клуб Карло Анчелоти обаче предупреди своите играчи, че все още не са си свършили работата. "За нас това е голям шанс да продължим напред в една много специална надпревара. Трябва да покажем максимума от възможностите си, защото мачът не е решен. Имаме малко предимство, но трябва да бъдем на топ ниво от първата минута", коментира Анчелоти.

Лайпциг е колеблив през този сезон и заема пето място в Бундеслигата, но в събота напомпа самочувствието си с победа над Бохум с 4:1.

Прогнозите са Манчестър Сити и Реал Мадрид да нямат проблем пред собствена публика и да си осигурят място в следващата фаза.