Старши треньорът Франческо Калцона се оплака от неотсъдена дузпа за Наполи в осминафиналния мач-реванш с Барселона от Шампионската лига по футбол, но също така призна, че грешки на италианците са улеснили испанския им съперник за победата с 3:1, пише football-italia.net.

Наполи допусна два гола за 120 секунди в началото на мача и успя да върне само един от тях. Така отборът на Калцона отпадна от най-престижния клубен турнир.

"Разбира се, че има разочарование, защото дойдохме тук за победа. Започнахме обаче лошо и не мога да преброя колко пъти загубихме топката. Не можеш да играеш нормално, когато те атакуват непрестанно. Самият мач бе много по-различен от първия. Барселона е много силен отбор, но ние просто им давахме топката твърде лесно. Оправихме този проблем, но не и преди да допуснем първите два гола", каза той, цитиран от football-italia.net.

"Имаше твърде много пространства в отбраната ни и не реагирахме правилно след губенето на топката. Единственото ни извинение е това, че нямахме много време да работим върху тези неща в тренировките. Всеки път, когато губехме притежание, пред играчите на Барселона зееха свободни пространства, а те са много опасни на контра".

Наполи върна един гол, а освен това Матияс Оливера удари греда и Виктор Осимен имаше претенции за дузпа след препъване от Пау Кубарси.

"Гледах кадри от положението и на мен ми изглежда като дузпа. Не разбирам защо ВАР не се намеси в ситуацията. На подобно ниво трябва да заделят всичкото нужно време, за да вземат правилното решение. Това изглежда като чиста дузпа, която можеше коренно да промени хода на мача", продължи Калцона.

Това бе първо поражение за треньора на Наполи, който има две победи и три равни с шампионите на Италия във всички турнири.