Германският футболен клуб Борусия Дортмунд е готов да прекъсне победната серия на Реал Мадрид във финалите на Шампионската лига в сблъсъка за трофея на "Уембли" в събота, каза треньорът на Дортмунд Един Терзич.

Реал спечели всичките осем финала, в които участва, откакто Шампионската лига замени Купата на европейските шампиони през 1992 г. Те също така спечелиха пет титли в Шампионската лига през последните 10 сезона и имат общо 14 европейски корони.

Терзич каза, че победните серии все някога приключват, но Дортмунд трябва да се представи на най-високо ниво.

"Трябва да имаме вярата, че можем да постигнем големи неща“, каза Терзич на пресконференция. Трябва да вложим всичко, за да върнем трофея в Дортмунд. Мина много време", добави той.

Дортмунд спечели титлата през 1997 г. и отново стигна до финал през 2013 г., губейки от Байерн Мюнхен в изцяло германски мач.

"Най-важното е, че ако искате да спечелите Шампионската лига, трябва да победите шампионите. Сега се изправяме срещу абсолютните шампиони. Те са печелили този турнир 14 пъти, печелели са го пет пъти през последните 10 години. Но това е един мач и всичко може да се случи.

Осем финала в Шампионска лига и те никога не са губили. Но това, което има значение, не е какво се случи в предходните осем. Това, което има значение, е само следващият. Време е да прекъснем тази серия", каза Един Терзич.

Дортмунд завърши на пето място в Бундеслигата този сезон, осигурявайки място в Шампионската лига за следващия сезон. Те бяха претенденти за титлата в Германия през миналия сезон, но пропуснаха трофея в Бундеслигата в последния кръг през 2023 г.

Терзич каза, че горчивият опит отпреди година е допринесъл за успеха им през този сезон.

"Този момент беше част от нашия път към успеха. Сега пътуваме до Лондон със същите фенове, които преди година след онзи тежък мач от последния кръг в Бундеслигата продължиха да ни подкрепят и пеят с часове. Време е да им се отблагодарим за подкрепата и ще имаме шанса, надяваме се, да празнуваме заедно", каза още Един Терзич.