Наполи и ПСЖ си врътнаха ново равенство в среща от група "С" на Шампионската лига. Този път двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Сан Пауло", след като преди това направиха и 2:2 на "Парк де Пренс".

Така ситуацията в тази група стана още по-заплетена, като и четирите отбора имат шансове за продължаване в следавщата фаза на надпреварата. Лидери са Ливърпул и Наполи с по шест точки, ПСЖ е с пет пункта, а Цървена звезда има четири точки.

В срещата точен за гостите бе Хуан Бернат в края на първото полувреме, попадението за домакините мушна Лоренцо Инсиние в 63-ата минута от дузпа. На вратата на парижани пък бе Джанлуиджи Буфон.


Срещата в Неапол започна с атаки и към двете врати. Още в петата минута гостите от ПСЖ можеха да вкарат, но Килиан Мбапе от чиста позиция се засуети и бе блокиран от защитата на домакините. Последва и пропуск на Марко Верати.

Тези две ситуации стреснаха играчите на Наполи и те бързо изнесоха играта в по-предни позиции. В 21-ата минута Дрис Мартенс се освободи от отбраната на гостите и стреля остро, но в аут.

Парижани отговориха с шут на Килиан Мбапе. Последваха вихрени минути, в които двата отбора си размениха по няколко положения, но Дрис Мартенс и Фабиан Руиз Пена пропуснаха за италианците, а Анхел Ди Мария стреля неточно за парижани.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Килиан Мбапе асистира на Хуан Бернат и той вкара за 0:1.

Второто полувреме започна с нови възможности за ПСЖ, но Неймар не успя да вкара. В 52-ата минута отново Дрис Мартенс нямаше шанс пред вратата на гостите.

Наполи вдигна оборотите и в 55-ата минута отново бе близо до попадението, но Фабиан Руиз Пена стреля в аут.

Така се стигна до 63-ата минута, когато Хосе Кайехон се възползва от груба грешка на Тиаго Силва, който го фаулира в гръб и холандският арбитър Бьорн Купърс свири дузпа.

Зад топката застана Инсиние и вкара за 1:1. Трябва обаче да се отбележи, че Кайехон бе в съмнително положение на засада преди ситуацията с Тиаго Силва.

До края темпото на игра падна, като двата отбори си размениха по едно положение, но Килиан Мбапе пропусна за Пари Сен Жермен, а Кайехон за Наполи.

Наполи - ПСЖ 1:1

Голмайстори:

0:1 Бернат (45+2')
1:1 Инсиние (63' - дузпа)

НАПОЛИ: Оспина, Максимович, Кулибали, Албиол, Марио Ариу, Алън, Хамшик, Фабиан Руис, Мертенс, Кайехон, Инсине;

ПСЖ: Буфон, Маркиньос, Силва, Керер, Мюние, Верати, Дракслер, Бернат, Ди Мария, Мбапе, Неймар;