Ювентус накара конкурентите си да дишат праха му в Серия А и е напът да спечели трето поредно скудето и да счупи рекорда за най-много точки в историята. Обратната страна на монетата обаче далеч не е толкова лъскава: в Европа торинци се представят далеч по-неубедително.

Бившият изпълнителен директор на клуба Лучано Моджи коментира доста остро представянето на тима срещу Бенфика в Лисабон.

"Старата госпожа, която има 90 т. и всява страх у всички в Италия, в Европа се превръща в треперещо момиченце и срича като свенлива госпожица", отсече Моджи. "Макар че големите отбори на континента не играят зрелищно, те поне показаха хъс и концентрация в отбрана. Освен това те разполагат със звезди, които Юве не може да си позволи."

"Ранглистата на УЕФА не лъже", каза още Моджи. "Неслучайно Португалия е напът да ни изпревари. Новокоронованият португалски шампион победи отбора, който е без конкуренция в калчото. А ако Хорхе Хесус беше пуснал Лима по-рано, резултатът щеше да е много по-убедителен."

Бившият бос разкритикува Конте, който обяви, че е доволен от представянето в Лисабон.

"Той заяви, че е удовлетворен от "европейския" футбол на отбора си. Ако да играеш "по европейски" означава да играеш зле, тогава съм съгласен с него. На реванша Ювентус трябва да докаже, че е голям отбор и да сведе до минимум погрешните подавания. В защита е нужно максимално внимание и агресивност към разиграващите играчи на съперника", отсече Моджи.