Капитанът на Локо Пловдив Димитър Илиев заяви, че той и съотборниците му няма от какво да се страхуват, тъй като Спартак Търнава е преодолим съперник.
 
"Публиката ще е на тяхна страна, но ние сме свикнали да играем пред доста хора. Изиграхме в последните месеци финал за Купата на България пред почти пълен стадион, сега в първия мач също беше страхотна атмосферата. Не отиваме да играем с Лацио или Барселона пред 100 000 души, така че няма от какво да се плашим. Излизаме пределно концентрирани и се надявам в четвъртък вечерта да сме доволни и да продължим", заяви нападателят на Локомотив пред bTV.
 
"Наистина ще е трудно. Знаем, че те ще се хвърлят от първата минута, за да заличат пасива, който имат. Трябва да сме подготвени за тежка битка, защото мачът ще е много по-различен от този в Пловдив. Трябва да излезем с мисълта единствено да вкараме гол и да си улесним задачата. Видяхте, че в първия кръг заличиха преднината на Радник от два гола, така че трябва да сме подготвени. Трябва да сме концентрирани в 90-те минути. Ако покажем дори част от това в Пловдив, мисля, че няма да имаме проблеми", добави Илиев.

"Смятам, че ключът към успеха ще е развиването на контраатаки. Със сигурност ще имаме положения. Колкото по-рано влезе едно от тях, нещата ще се улеснят. Още преди сблъсъка казах, че шансовете са равни. Сега имаме преднина и трябва просто да се възползваме от нея. Понатрупахме самочувствие в последните мачове. Набираме инерция, настроението е добро. Така че излизаме за пореден добър мач. В последните вървим само във възходяща линия", каза още Димитър Илиев, цитиран от "Тема спорт".