Мениджърът на уелския шампион Дъ Ню Сейнтс Скот Ръско е доволен от мачовете с българския шампион Лудогорец, в които въпреки тежкото поражение с общ резултат 0:9, отборът израснал значително. Снощи островитяни отново претърпяха поражение, този път пред своя публика, но за Ръско причина за тази разлика са бюджетите на неговия отбор и на последните два противника.

"През второто полувреме вчера се представихме много по-добре. През първото подходихме с прекалено голям респект към отбора на Разград. Но поисках от играчите да реагират по някакъв начин, както го направиха миналата година с Шкендия. Знаете, че загубихме първата среща с 0:5, но на реванша победихме с 4:0", каза още Ръско.

"Но аз казах на играчите в съблекалнята, че за мен отборът е вдигнал нивото си след мачовете в Копенхаген и Лудогорец. Това е една добра предсезонна подготовка за началото на нашето първенство. Но за да направим следващата стъпка, трябва клубът да ни помогне.

Клубът може да направи тази стъпка, ако увеличи бюджета на 5-10 милиона и започнем да даваме за заплати около 4-5 хиляди на седмица. Ако искаме да бъдем в групите на Лига Европа, ние трябва да имаме играчи с по 250 000 паунда заплата на година. Това трябва да бъде основата. Ясно е, че добри футболисти трудно ще дойдат в Лигата на Уелс, но имаме план да вдигнем нивото.

По думите му, футболистите са се представили на прилично ниво в мачовете с шампиона на Косово, както и с ФК Копенхаген, но натрупания интензитет вече е бил непосилен при срещата с Лудогорец.