Марибор - Лудогорец, среща-реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа, стадион "Людски", начало 21.15 часа. Първата среща в България завърши 0:0.

Последните 10 срещи на Марибор във всички турнири: Общо 3 победи, 3 равенства и 4 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 5 победи и 5 равенства. От тях 2 победи и 2 равенства в последните 4 гостувания.

В последните 2 директни срещи домакините нямат победа, гостите нямат победа и 2 пъти са завършили наравно. Като всички изиграни срещи са на терена на сегашните гости от Лудогорец Разград.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Марибор - Лудогорец 0:0

Марибор: Пирич, Вилер, Перичич, Ивкович, Милец, Върховец, Крецу, Манчаш, Кронаветер, Крамарич, Таварес.

Лудогорец: Илиев, Недялков, Терзиев, Моци, Сисиньо, Дяков, Баджи, Марселиньо, Вандерсон, Жоржиньо, Кешерю

ПРОГНОЗА: Лудогорец е фаворит за краен победител в този сблъсък, но Марибор въобще не трябва да бъде подценяван. Словенците измъкнаха 0:0 от Разград и то при положение, че почти цяло полувреме играха с човек по-малко.

Сега отново очакванията са за здрава битка и малко голове. Световните букмейкъри дават предимство на Лудогорец. Разградчани са по-класни и притежават повече футболни аргументи. Марибор ще заложи отново на здрава защита и компактно придвижване в предни позиции.

Домакинският фактор също е на страната на словенците. стадион "Людски" е истинска крепост за Марибор в надпреварата, като "виолетовите" не са допускали гол на него от цели 54 месеца. Залогът е изключително голям, тъй като победителят от битката в двете срещи ще се озове в груповата фаза на Лига Европа.

Лудогорец ще е с нов треньор за този мач. Доскорощният наставник Стойчо Стоев бе освободен след двубоя със Славия, а на негово място временно застана Станислав Генчев. В досегашната история на "орлите" още два пъти собствениците са взимали решение да освободят треньор между първи мач и реванш от квалификационна фаза на евротурнирите.

И двата пъти решението им се оказа печелившо и разградчани се оказаха крайни победители в битките. Генчев няма кадрови проблеми около състава си и ще излезе с най-доброто, с което разполага. Домакините също са в оптимален състав. Очакванията са за завързан мач и все пак ще заложим за успех на Лудогорец.

Резултат: Марибор - Лудогорец 1:2