Треньорът на ЦСКА (Москва) Виктор Гончаренко заяви, че тежкото поражение с 1:5 от Лудогорец в турнира Лига Европа не е трагедия, но със сигурност е студен душ.

"Такива мачове също трябва да се преживеят. Трудно е да ги приемеш, но трябва. Когато се налага и 17-годишен защитник да излезе като титуляр. . .Отборът е млад сам по себеси. Загубихме в скоростта и в работата с топката. Прекалено леко се разделяхме с топката, губехме я по всички части на терена.

"Този мач не бива да се нарича трагедия, но е голямо разочарование, студен душ. Но това е и опит. Дивеев и Карпов не са играли досега в такива мачове, това си оказва влияние. А съставът беше такъв след фитнес-тестовете. Стана ясно, че на Чалов и Илзат трябва да дадем почивка. Но това се оказа и причината защо нападателите ни не се срещнаха с топката. Трудно е да се приемат и обяснят всичките голове, но за мене Карпов изглеждаше нелошо. Разбира се, че няма как да сме доволни от защитата, но аз взех няколко смели решения.

"Не смятам, че трансферната политика на клуба е причина за днешното поражение. Ние имаме достатъчно играчи. Но какво да кажа повече, когато Влашич и Ахметов губят топката на място без противници, когато отборът играе под нивото си? Мачът може да се характеризира с един момент: Магнусон опитва да даде остър пас напред, който е предпоставка за наша атака. Но греши, получава се контраатака и дузпа за противника, завърши Гончаренко.