"Постигнахме убедителна победа, въпреки че това беше най-малкото, с което можеше да спечелим мача, с оглед на създадените положения. Контролирахме играта срещу един добър съперник. Действахме смело и умно. Успехът ни е заслужен и много важен. Доволни сме", коментира старши треньорът на Спортинг Брага - Карлос Карвалял, след домакинската победа на португалците срещу Лудогорец с 4:2, в мач от 4-ия кръг на групите на Лига Европа.

"Орлите" са последни във временното класиране на група F с 1 точка, Спортинг Брага е с 9, Цървена Звезда със 7, а Мидтиланд с 5. Само последният тим в крайното подреждане на карето няма да продължи в евротурнирите през пролетта. Първото място в карето пък дава квота за 1/8-финалите на ЛЕ.

"Играхме много балансирано и сами си направихме двубоя лесен. Лудогорец не е случаен съперник, създаде много проблеми на един силен тим като Олимпиакос в квалификациите на Шампионската лига, елиминира ги от турнира".

"Хубавото е, че ефективността ни в атака се подобрява. През този сезон изграждаме нов състав, развиваме се, постигаме сработеност", допълни Карвалял.