Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс заяви, че отборът трябва значително да подобри представянето си в реванша срещу Айнтрахт във Франкфурт на 5 май, ако иска да продължи борбата за трофея в Лига Европа.

Лондончани загубиха с 1:2 първия полуфинал в надпреварата на УЕФА на собствен терен снощи, с което намалиха шансовете си за първо класиране на финал в Евротурнирите от 1976 година насам.  

"Взехме твърде много лоши решения. Дали се отнасяше за разиграването на топката, за завършващия удар или за решаващото подаване - просто допуснахме много грешки. Искаме да играем на финала, но трябва значително да подобрим играта си във втората среща", коментира Мойс, цитиран от БТА.

"Не успяхме в първия мач, но разликата е минимална - само 1:2. Има реванш, така че продължаваме и нищо не е решено. Наясно сме какво е необходимо, за да преминем напред. Няма да бъде лесно, защото те играят отлично на контраатака. Ще има много рискове за нас, но ще опитаме", добави шотландският спец.

Айнтрахт опитва да стигне до финал за първи път от 1980 година, когато спечели купата на УЕФА, но Уест Хям през този сезон доказа, че може да преодолява пасив и да излиза от трудни ситуации, както го направи срещу Севиля на осминафиналите, когато навакса изоставане от 0:1 от първия мач и спечели с 2:0 втората среща, за да продължи напред.

"Бяхме в същата ситуация срещу Севиля", напомни нападателят Михаил Антонио, който реализира попадението за англичаните в двубоя срещу тима от Франкфурт.

"Най-важното за нас е, че независимо къде гостуваме, ние вярваме, че можем да победим всеки. Така че ще отидем във Франкфурт и ще се опитаме да спечелим", каза Антонио.  

Снимка: БГНЕС