Ще празнуваме в следващите няколко дни. Това сподели старши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Оливер Гласнер след триумфа на неговия тим във финала на Лига Европа с Рейнджърс. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1, което доведе до изпълнението на дузпи, където германците бяха по-точни и след 5:4 ликуваха с трофея.

Гласнер отдаде дължимото на отбора за тяхната серия без загуба по пътя към вдигането на европейската купа – тяхна първа след триумфа за Купата на УЕФА през 1980.

„Изиграхме 13 мача в Европа този сезон и не загубихме нито един от тях. Нямам думи, с които да опиша колко усилено работиха тези момчета. Всички дадоха най-доброто от себе си в тези невероятни температури. Всеки изигра своята роля и победата ни беше възможна само с този показан дух. Ще празнуваме в следващите няколко дни сега“, каза специалистът в края на дебютния си сезон начело на тима.

„Всички сме герои. Без феновете нямаше да го постигнем“, сподели емоционалният страж на Айнтрахт Кевин Трап за RTL+. „Тимът е невероятен, всички го заслужаваха. Беше тежка битка. Пътят ни до трофея беше изумителен“, добави капитанът на Франкфурт Себастиан Роде, който изигра по-голямата част от сблъсъка в Севиля с превързана глава след ранен удар с лакът в челото.