Мениджърът на Глазгоу Рейнджърс Джовани ван Бронкхорст защити Аарън Рамзи, след като полузащитникът пропусна дузпа при загубата от Айнтрахт Франкфурт във финала на Лига Европа в сряда вечер.

Рейнджърс отстъпи с 4:5 след изпълнение на дузпи в Севиля, след като срещата бе завършила при равенство 1:1 в редовното време. Рамзи се появи в последните три минути на второто продължение и Ван Бронкхорст призна, че е вкарал в игра 31-годишния футболист заради опита му под напрежение. Но ударът на уелсеца бе отразен от Кевин Трап, което позволи на Рафаел Боре да реализира победната дузпа и да донесе първи европейски клубен трофей на Франкфурт от 42 години насам.

Подготвихме добре дузпите. Тренирахме. Някои се чувстват по-комфортно при изпълнения, други – не толкова. Списъкът ни беше готов, трябваше да го коригираме заради направените смени. Аарън е много разочарован, може да го видите след края на мача. Всички са наранени и тъжни, може да се усети лесно в съблекалнята. Аарън е разочарован, но пое отговорността.

Винаги може да стане така, че да пропуснеш, но искаш играча ти да е готов и спокоен. Разочарованието е огромно. Правиш всичко възможно да спечелиш финала, но при дузпите всичко е лотария. Ако играеш много финали, ще имаш много спомени, когато ги спечелиш. Когато губиш, боли много. Загубих финал на Световно първенство, най-големият мач във футбола. Трябва да продължим напред“, коментира Ван Бронкхорст след поражението в Севиля