Футболистите на Айнтрахт ще бъдат посрещнати като герои във Франкфурт по-късно днес, но това ще създаде допълнителни проблеми на полицейските служители, които тази нощ трябваше да усмиряват изпаднали в екстаз привърженици на клуба.

В сряда Айнтрахт спечели Лига Европа, побеждавайки с дузпи шотландския Рейнджърс на финала в Севиля. Успехът донесе първа европейска купа в клубната витрина от 1980 година насам.

Част от феновете във Франкфурт обаче са влезли в сблъсъци с полицията и са хвърляли чаши по тях. "Има море от изпочупени стъкла", обобщиха ситуацията органите на реда във Франкфурт.

По-големите празненства обаче се очакват днес и утре при прибирането на отбора. Довечера в центъра на Франкфурт ще има парад, на който се очаква да присъстват над 100 000 души. 

"Ще празнувам до събота и в неделя отивам на екскурзия", каза старши треньорът на победителите Оливер Гласнер.

Фолкер Боуфир, който е премиер на провинция Хесен, в която се намира Франкфурт, определи футболистите като "истински лидери" и добави, че всички в региона са горди с постижението им. 

В Севиля тимът на Айнтрахт бе подкрепен от 50 000 свои привърженици, а други 60 000 гледаха мача на клубния стадион във Франкфурт.