Дойде време за първия от трите финала в европейските футболни турнири. Днес вечерта Севиля излиза срещу Рома в сор заа трофея от Лига Европа. Мачът е от 22,00 часа на ст. "Пушкаш Арена" в Будапеща.

Испанците са рекордьори по отличия в това състезание с шест титли, докато Рома кандидатства за първия си трофей от надпреварата. "Вълците" успяха да спечелят Лига на конференциите миналия сезон.

Треньорът им Жозе Моуриньо вдигна Лига Европа по време на управлението си в Манчестър Юнайтед, докато единственият трофей на Хосе Луис Мендилибар досега е титла от Ла Лига 2 с Валядолид през 2007 г.

И двата отбора се отправят към финала в лоша форма, тъй като Рома спечели само един от последните си девет мача, а Севиля има една победа от шест срещи. Справедливо е обаче да се каже, че и двата тима дадоха приоритет на това състезание през последните няколко седмици и скорошната форма може да има много малко значение, когато те се изправят един срещу друг в сряда.

Севиля днес няма и друга алтернатива и трябва да спечели ако иска да е пак част от турнирите и през следващия сезон. Къг преди края в Ла Лига имът има теоретични шансове да заеме седмото място, след като загуби на свой терен в събота с 1:2 от Реал Мадрид. Може би така е по-добре за "червено - белите" - ще трябва да дадат всичко за да спечелят след като нямат резервен вариант. /БГНЕС