Байер Леверкузен приема Рома в полуфинален мач-реванш от турнира Лига Европа. Срещата е утре, 9 май, от 22:00 часа българско време.

Първият двубой на „Олимпико“ завърши при комфортен успех на „аспирините“ с 2:0. Голмайстори за тима на Шаби Алонсо станаха Флориан Вирц и Роберт Андрих. Байер се представя на изумително ниво от началото на сезона, като при победа или равенство срещу „вълците“ на реванша, ще подобри европейския рекорд на Бенфика от 48 последователни срещи без поражение във всички турнири – постижение на португалския гранд от периода 1963-65, когато в редиците на лисабонци се подвизава легендата Еузебио. Леверкузен изравни рекорда през уикенда, когато разгроми Айнтрахт Франкфурт с 5:1 като гост – отборът гони требъл, след като вече завоюва дебютна шампионска титла на страната, убедително сваляйки от трона Байерн Мюнхен, и е на финал за Купата на Германия срещу Кайзерслаутерн на 25 май.

Рома от своя страна подобри представянето си след идването на Даниеле Де Роси. „Вълците“ са шести в Серия А с актив от 60 точки – толкова има и петият Аталанта, който обаче е с мач по-малко. В последния кръг от първенството столичани направиха равенство 1:1 с Ювентус на „Олимпико“.

Другият финалист във втория по сила евротурнир ще бъде определен от сблъсъка между Аталанта и Марсилия. И двата тима оставиха интригата за реванша в Бергамо след 1:1 на френска земя. Джанлука Скамака и Шансел Мбемба се разписаха по веднъж за отборите в първия двубой, а реваншът обещава да бъде непомалко оспорван и интригуващ. Финалът в Лига Европа е на 22 май в Дъблин.

В Лигата на конференциите пък ще стане ясен вторият финалист в надпреварата. Олимпиакос посреща Астън Вила в Пирея с аванс от 4:2 след първата среща в Бирмингам. Възпитаниците на Унай Емери пропуснаха дузпа в края на първия сблъсък и сега ще търсят минимум победа с два гола разлика. Олимпиакос или Вила определят съперника на Брюж или Фиорентина във финала на 29 май в Атина. /БГНЕС