Практическата работа по отстраняването на всички проблеми на стадион "Христо Ботев" преди мачовете на Ботев (Пловдив) в европейските клубни турнири започнаха от днес, информираха от футболния клуб. След проведена среща между Община Пловдив, ръководството на "канарчетата" и фирмата, отговаряща за строителството на съоръжението, е постигната договорка относно действията, които трябва да бъдат извършени, за да може стадионът да отговори изцяло на поставените изисквания от Европейската футболна централа.

"На 21.06.2024 година в Община Пловдив се проведе работна среща между кмета на град Пловдив и представители на ПФК "Ботев“, имаща за цел да уточни готовността на клуба да посрещне безпроблемно домакинствата си от европейските клубни турнири, както и да изговори и фиксира нужните действия, които трябва да се извършат на самия стадион "Христо Ботев“, за да може спортното съоръжение да отговори изцяло на поставените изисквания.

ПФК "Ботев“ разясни детайлно своята подготовка за наближаващите мачове, като увери градоначалника, че всичко, зависещо от клуба, ще бъде направено в срок.

В течение на разговорите към работната група се присъединиха и представители на ДЗЗД "Колежа“, които заявиха своята готовност да съдействат за безпрепятственото използване на всички нужни на клуба помещения, като гарантираха, че ще направят необходимото, за да може стадион "Христо Ботев“ да покрие напълно изискванията в нормативните документи на УЕФА за провеждането на срещи от подобен ранг.

След проведена работна комуникация през следващите два дни, Община Пловдив, ПФК "Ботев“ и ДЗЗД "Колежа“ постигнаха устна договорка относно нужните действия, които трябва да бъдат извършени, за да може стадион "Христо Ботев“ с гордост да приеме дългоочакваните от всички пловдивчани европейски футболни срещи.

Днес, 24.06.2024 година, започна и практическата работа по отстраняването на всички проблеми", гласи официалната позиция от ръководството на Ботев (Пловдив).

Носителят на Купата на България ще се изправи срещу словенския Марибор в първия квалификационен кръг от турнира Лига Европа. По-рано днес от УЕФА обявиха и началните часове на срещите между двата тима, като първият двубой е на 11 юли от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев".