Само минути след като България победи Германия в Европейското първенство по волейбол, билетите за полуфинала буквално се стопиха.

Сред 4-те най-добри отбора на Стария континент, родните "лъвове" ще се изправят пред Франция.

Признание за силата на българите направи и селекционерът на Бундестима Витал Хейнен.

"Надявам се България да отиде на финал. Щом един отбор ни бие два пъти с 3:0, значи е по- добър".

"Дано българските национали отидат на финал и зарадват феновете си". Това каза селекционерът на Бундестима Витал Хейнен пред БНТ.

Само минути след като България победи Германия в Европейското първенство по волейбол, билетите за полуфинала буквално се стопиха.

 

Сред 4-те най-добри отбора на Стария континент, родните "лъвове" ще се изправят пред Франция

 

Хейнен: Надявам се България да отиде на финал

 

 "Щом един отбор ни бие два пъти с 3:0, значи е по- добър. Надявам се България да отиде на финал". Това каза селекционерът на Бундестима Витал Хейнен пред БНТ.

 

Пламен Константинов: Големият мъж на игрището днес беше Ники Пенчев

 

"Изиграхме още един мач като отбор. Големият мъж на игрището днес беше Ники Пенчев. Всички играха и за него, защото намери сили да е с нас и да изнесе тежестта на мача", бяха първите думи селекционерът Пламен Константинов.

 

"Щом два пъти побеждаваме толкова убедително Германия, значи не е случайно. Бяхме перфектни. Излоирахме ударните единици на немците. Няма значение колко нерви ми е струвала победата, важен е резултатът. Щом той е в наша полза, значи всичко си е струвало", продължи селекционерът.

Копирано от standartnews.com