Волейболните ни национали записаха втора поредна победа в групата си на Европейското първенство в Монпелие. Момчетата на Силвано Пранди се наложиха с 3:0 (28:26, 25:20, 25:20) над Румъния. Успехът изкачи България на първо място с 6 точки. Франция и Италия имат по 3, но и мач по-малко от нашите 
 
Двубоят стартира с преднина за родния тим. Волейболистите на Силвано Пранди удържаха темпото почти до края на гейма, но след 22:20 северните ни съседи успяха да изравнят. Последва игра точка за точка, румънците имаха геймбол при 24:23. Нашите момчета останаха в играта и измъкнаха гейма след 28:26. 
 
Втората част бе под диктовката на българския тим. "Трикольорите" владееха положението, оформяйки солидна разлика от 7 точки. Състезателите на Дънуц Паску обаче намалиха разликата, надявайки се на чудо. Това обаче не се случи и авансът на "лъвовете" се увеличи след 25:20. 
 
Третият гейм започна с крехък аванс на съседите, който българите лесно наваксаха. В следващите минути ситуацията на игрището бе идентична с предходния гейм - стабилна разлика и постепенно намаляване от страна на румънския отбор. Волейболистите ни отново не позволиха изненада и затвориха чисто мача след 25:20 и 3:0 гейма.