Капитанът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Цветан Соколов остава част от представителния ни тим поне до лятото на тази година. Това заяви диагоналът на руския Динамо (Москва) пред БНТ.

Соколов ясно заяви, че отказване от националния фланелка не стои на дневен ред пред него. "Не, не мисля да се отказвам и в момента това въобще не е стои на дневен ред, защото имам ангажименти с отбора на Динамо. Когато дойде лятото, тогава ще мислим за националния отбор, но в момента нямам такива мисли. Не съм обсъждал с никого от федерацията бъдещето ми в отбора. Ако получа повиквателна, ще се явя", сподели той.

Въпреки очертаващия се натоварен сезон за руския шампион, българинът се надява да съхрани сили и да бъде здрав през лятото, за да помогне пълноценно на "лъвовете" в Лигата на нациите. "Всички знаят, че един сезон е доста тежък и не се знае в какво състояние ще се прибера в България. Дано всички сме здрави, защото никой не знае в бъдеще какво ще се случи", добави родният национал. /БГНЕС