Хебър Пазарджик триумфира с втора поредна титла във волейболното ни първенство при мъжете. "Тигрите" приключиха сезона с 30 победи и нито една загуба. Те спечелиха финалната серия срещу Нефтохимик 2010 и отново са шампиони.

"Сезонът беше на много високо ниво за нас. Отборът е много силен, но не е лесно да печелиш винаги. Имахме доста трудни мачове. Поздравявам съперниците. Благодаря на моя отбор. Направихме сезон без загуба и тази вечер ще бъде празненство“, обяви след мача треньорът на пазарджиклии Камило Плачи.

„Не знам дали ще се правят по-добри неща догодина. Със сигурност оставам в Пазарджик. Играхме три финала точно срещу Нефтохимик“, призна той.

„Много е рано да говорим за селекция. Бях концентриран за мачовете стъпка по стъпка, рано е да се говори за селекция. Всички в състава доказаха своите качества по време на мачовете.", каза още Плачи.

"Пак имахме шансове в третия гейм. Хебър е много добър отбор, на моменти ни липсваше малко по-дълга скамейка и още майсторство. Някои момчета за първи път играха такива мачове. Дадохме всичко от себе си“, каза пък треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков.

„Участието във всички финали през тази година означава, че сме победили всички други отбори. За малко не успяхме да победим Хебър. Има горчилка, че не се подсилихме с един класен състезател. Ако го бяхме направили, сега може би резултатът би бил различен. Всеки е дал най-доброто от себе си. Загубихме, но и постигнахме много неща“, каза още наставникът на загубилите финалния плейоф.

„Време е да търся нови предизвикателства. Бургас остава едно специално за мен място. Водя разговори с Левски, сега тръгвам по най-бързия начин за лагера на националния отбор в Самоков. Концентриран съм върху това. Надявам се на добри игри и резултати", завърши той.

Президентът на Хебър Александър Иванов не скри удовлетворението си.

"Беше важно да спечелим трите титли, но не мислехме, че ще направим сезон без загуба. Това е върховно спортно постижение. Чувството е страхотно. Нефтохимик е много качествен състав, с качествен треньор. Направихме стъпка нагоре, надградихме и резултатът е виден за всички.", обяви шефът на „тигрите“.

"Това, което направихме, е невероятно. Имаше големи очаквания към нас. Нефтохимик ни постави под напрежение. Този отбор беше направен за Шампионската лига, постигнахме успехи там. Това ни помогна в местното първенство. Ще видим какво ще стане, все още нищо не се знае.", каза звездата на Хебър Брадли Гънтър.