Радослав Арсов ще бъде новият старши-треньор на женския волейболен отбор на Левски София, съобщиха от клуба.

"Радослав Арсов е новият старши-треньор на женския отбор на "Левски София"!

Волейболният специалист с богата визитка прие предизвикателството и подписа договор за три години.

Ето какво сподели треньорът: “Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа. Бях привлечен и от ясната визия за постепенно развитие и най-вече от това, че ще имам възможността да работя с млади и талантливи момичета, които са бъдещето на националния отбор."

"Също така ми допадна амбицията на ръководството за надграждане, развитие и, разбира се, спечелване на шампионска титла както при мъжете - със собствени кадри."

"И накрая - моето желание, след дълги години работа в чужбина, е да се прибера у дома и да допринеса за развитието на този проект в едни идеални и модерни условия."

"Впечатленията ми са, че работата на клуба върви във възходяща линия и хората, които го ръководят, трябва да бъдат адмирирани за услията, които полагат в не много благоприятна икономическа ситуация. Създадени са най-добрите условия за България, които са на нивото на най-добрите европейски клубове."

"Има визия, точно и ясно какво трябва да се случва и най-вече как това е възможно да се случи. Моите наблюдения са, че се работи професионално и всеки се старае да допринесе с каквото може в неговата област, за да може клубът да постига тези добри резултати."

"Прави впечатление също ,че клубът развива една правилна политика, а именно: спортът и образованието да вървят паралелно, което дава възможност за състезателите в един момент да имат и да направят своя правилен избор за бъдещо развитие.”

Добре дошъл в семейството на Левски София!", написаха "сините".

За последно Арсов води руския Локомотив Калининград. Той е бил национален селекционер, както и дълго време е работил във Франция, където е водил Лион Волей, Тулон, Марк-ан-Барул и Вандьовр Нанси.