Халфът на Италия Дженаро Гатузо ще изиграе последните си мачове в националния тим на световното първенство в ЮАР. Футболистът на Милан обяви официално, че след Мондиал 2010 слага край на кариерата си за "адзурите". Световният шампион от 2006 г. разкри, че си мечтае един ден да стане селекционер.

"На 33 години съм. Дори и на поста, на който играя, е справедливо да отстъпя място на по-младите. На тези, които имат повече бензин в мотора. Моята мечта е един ден да стана селекционер на Италия. И да водя отбора на световно първенство", обяви Гатузо.

Рино има 73 мача и 1 гол с екипа на Италия. Той със сигурност ще е титуляр за "адзурите" в мача с Парагвай в понеделник, защото Даниеле де Роси получи травма в прасеца и най-вероятно няма да играе. При липсата на колегата му в Милан Андреа Пирло, Гатузо се явява основен избор на Липи.

Гатузо не е доволен от критиките на политиците в Италия. Някои управници заявиха, че футболистите получават твърде големи премии. "Адзурите" отвърнаха, че ще дарят бонусите от световното за фондация "Обединена Италия".

"Трябва да внимавам какво говоря. Казах го и на съотборниците ми. Ако кажеш нещо грешно, политиците в Италия веднага ще те направят на пух и прах. Въобще цялото напрежение с политиците у дома е неприятно. Направо полудявам. Ние не говорим за тях, но те постоянно говорят за нас. Това наистина ме подлудява", завърши Гатузо.