"Милионерите" от ПСЖ победиха с 2:1 Порто и завършиха на първо място в Група "А", където са още отборите на Динамо Киев и Динамо Загреб.

В тази група интрига имаша единствено за лидерската позиция, но със стратегическата си победа на "Парк де Пренс" французите финишираха първи, Порто е втори и също продължава в следващата фаза, Динамо Киев отива в Лига Европа, а издънката в Шампионската лига - Динамо Загреб, е аут от евротурнирите.

Головете за ПСЖ забиха Тиаго Силва и Есекиел Лавеци, точен за Порто бе Джаксън Мартинес. Домакините от Париж доминираше през по-голямата част от мача, създадоха половин дузина голови положения, вкара две от тях и заслужено взеха победата.

Порто също показа добра игра, но в крайна сметка не си повярва, че ще вземе нещо от мача и логично загуби.



ПСЖ започна атакуващо мача и можеше да вкара още в началото. Във втората минута Максуел изведе Хавиер Пасторе по лявото крило, който направи отлично центриране към Златан Ибрахимович, но той от малкото наказателно поле стреля до лявата греда.

Три минути по-късно Грегори ван дер Вил се освободи отдясно, нахлу отдясно, последва шут, но в аут.

В 8-ата минута Ибра свали топката с гърди към Хавиер Пасторе, който изведе Жереми Менес сам срещу Хелтон, но Николас Отаменди с много премерен шпагат се намеси в последния момент и блокира Менес.

Това бяха силните минути на парижани, които правеха каквото си пожелаят на терена, но изпускаха с лека ръка головите си положения. В 10-ата минута Менес пусна хитро към Есекиел Лавеци, но той стреля над гредата.

Тези положения стреснаха гостите и те изнесоха играта в по-предни позиции. В 11-ата минута Джаксън Мартинес  стреля от дъгата на наказателното поле на ПСЖ, но прати топката до лявата греда на французите.

Малко по-късно Варела изведе Мартинес отдясно, който стреля от малък ъгъл, но неточно. Отговорът на ПСЖ бе удар с глава на Алекс, но Хелтон спаси.

В 23-ата минута Менес менес центрира към Златан Ибрахимович, Хелтон увисна, но Ибра на чиста врата стреля с глава над гредата. Шест минути по-късно парижани логично вкараха.

Максуел центрира от пряк свободен удар и с глава Тиаго Силва забоде топката под сглобката за 1:0. Порто можеше да изравни веднага, но Мартинес се засуети и бе блокиран от Максуел.

В 33-ата минута обаче нищо не успя да спре Порто и португалците вкараха. Данило направи перфектно центриране отдясно и с глава Джаксън Мартинес изравни за 1:1. До края на полувремето ПСЖ натисна, но създаде само едно положение изпуснато от Ибрахимович.

Второто полувреме започна с атаки за домакините. Жереми Менес се измъкна отляво и нахлу в наказателното поле на гостите, но стреля твърде непохватно в аут.

В 51-ата минута Менес и Пасторе развинтиха отбраната на Порто отляво, при което Менес излезе сам срещу Хелтон и стреля, но вратарят показа класа и спаси.

Парижани продължиха да натискат и заслужено вкараха макар и малко случаен гол. В 61-ата минута Есекиел Лавеци и Жереми Менес разцъкаха отдясно, при което Лавеци нахлу в наказателното поле и стреля по тревата, Хелтон обаче подцени топката, тя го излъга, мина под плонжа му и се търкулна в мрежата му за 2:1.

Малко по-късно Лучо Гонсалес залъга Алекс и стреля от около 30 метра, но прати топката над гредата. Последва и удар на  Моутиньо, но топката мина в страни от вратата.

В 70-ата минута Лучо Гонсалес се озова сам срещу Сиригу, на заложи на технично прехвърляне и пропусна невероятен шанс за гол.

Постепенно темпото на игра леко падна, като гостите натиснаха, а домакините от ПСЖ залагаха на контраатаки. В 82-ата минута Ибрахимович се освободи от защитата на Порто и нахлу в наказателното поле, но там бе догонен и блокиран от Николас Отаменди.

Пет минути по-късно Ибра направи уникален пропуск, след като не успя да вкара от точката на дузпата и то на празна врата. До края на мача ПСЖ контролираше играта, но можеше да бъде наказан в продължението на мача, но Порто нямаше късмет. Така французите взеха победата и лидерското място в групата.

ПСЖ - Порто 2:1

Голмайстори:

1:0 Силва (29)
1:1 Мартинес (33)
2:1 Лавеци (61)

ПСЖ: Сиригу, Тиаго Силва, Алекс, Максуел, Ван дер Вил, Meнес (85 - Карло), Maтуиди, Шантом, Пасторе (88 - Нене), Лавеци (77 - Верати), Ибрахимович

Порто: Хелтон, Данило, Мангала, Алекс Сандро (87 - Ба), Отаменди, Лучо Гонсалес, Моутиньо, Фернандо (71 - Дефур), Джаксън Мартинес, Варела