Златан Ибрахимович продължава да чупи рекорди. Звездата на ПСЖ вкара два пъти за 3 минути срещу Байер Леверкузен и оглави голмайсторската листа на Шампионската лига. Шведът вече има 10 гола в надпреварата този сезон. Той ги реализира в последните си 5 мача от турнира.

От началото на сезона Ибра има 41 гола в 41 мача за Пари Сен Жермен и националния тим на Швеция. Само за клуба си Ибра е реализирал 34 пъти, в 35 срещи. Нападателят се нуждае само от още един гол, за да изравни рекорда в кариерата си за най-много попадения за клуба си в рамките на един сезон. Той реализира по 35 пъти с Милан и миналия сезон с ПСЖ.

Ибра е и вторият скандинавец стигнал до поне 10 гола в турнира на шампионите. Другият е датчанина Сьорен Лерби. Срещу Байер Леверкузен Ибра игра с топката 112 пъти, което е рекорд в кариерата му в Шампионската лига.

"Мисля, че имахме отличен старт на мача. След 3 минути вкарахме гол и след това играхме нашата игра. Създадохме положения, вкарахме втори и трети и имахме огромни пространства. Справихме се наистина добре, много добре. Все още обаче има реванш и трябва да го изиграем като този мач днес. Имаме огромно предимство, но не трябва да считаме, че се класираме със сигурност. Трябва да сме фокусирани и да видим какво ще стане във втория мач", обяви Ибра след срещата в Германия.