Зимното попълнение на Пари Сен Жермен Юлиан Дракслер вкара първия си гол за своя нов отбор и това стана при разгромната победа на шампионите със 7:0 над Бастия в 1/32-финал от турнира за Купата на Франция.

Дракслер изигра първата си официална среща за парижани, след като в сряда в една контролна среща се появи на терена като резерва.

Той се разписа в 89-ата минута, оформяйки крайния резултат на Парк де Пренс, след като преди това овладя подаване на Хатем бен Арфа.

"Първи гол, страхотна победа!, написа Дракслер в своя акаунт в инстаград веднага след края на мача. Според медиите, действащият шампион и носител на другите две купи във Франция е платил 42 милиона евро на досегашния отбор на играча Волфсбург. 23-годишният атакуващ полузащитник няколко пъти призна, че не се е чувствал щастлив в този отбор. Сделката стана факт по време на Коледа.

Шестима различни голмайстори вкараха останалите голове за Пари Сен Жермен в мача. До почивката преднината им беше 2:0 с точните изстрели на Тиаго Силва и Адриен Рабио. След почивката по едно попадение добавиха Кристофър Нкунку, Тиаго Мота, Лукас Моура от дузпа и Анхел ди Мария.

От елитните отбори напред продължават Гинган, Дижон и Лил. Гинган се наложи с 2:1 над Льо Авър, а Дижон надви с 2:0 като гост петодивизионния Луан Кюизо. Лил се справи с 4:1 с АС Екселсиор, който се състезава в 6-а дивизия.

Още един отбор от 6-а лига приключи участието си. Това е Бланяк, чийто треньор е бившият нападател на Литекс (Ловеч) Уилфред Нифлор. Момчетата на Нифлор паднаха 0:1 при домакинството на втородивизионния Ниор.