Монако победи с 2:1 у дома срещу Дижон в среща от 33-ия кръг на френското първенство. Домакините, които продължават участието си в Шампионската лига, направиха обрат и остават на първото място в класирането в Лига 1, на три точки пред шампиона пари Сен Жермен.

Гостуващият отбор изненадващо поведе в резултата в 42-ата минута чрез Седрик Варао, който се разписа отблизо след спасяване на вратаря Даниел Субашич.

През втората част монегаските натиснаха своя противник и в 69-ата минута Набил Дирар отбеляза с добавка, след като Радамел Фалкао изпълни отлично фаул и топката се отби в гредата.

Девет минути преди изтичане на редовното време колумбиецът Фалкао с красиво изпълнение направи резултата 2:1 в полза на домакините.

Успехът осигури 77 точки за Монако. Намиращият се на втора позиция Пари Сен Жермен има 74 точки. Дижон е на предпоследното 19-о място с едва 29 точки.

В друга среща от кръга Гинган спечели с 2:1 като домакин срещу Тулуза.

Всичките голове в двубоя паднаха след почивката, като Джими Бриан от дузпа даде аванс за домакините в 53-ата минута.

Александре Менди удвои аванса за Гинган десет минути по-късно, а Анди Делор реализира почетното попадение за гостите от дузпа в 67-ата минута.

Гинган заема осмо място в Лига 1 с актив от 44 точки, докато Тулуза е на 11-а позиция с 41 точки.

По-късно днес е дербито на кръга между Олимпик (Марсилия) и Сент Етиен.