Фейенорд спечели Суперкупата на Холандия за 2018-а година, след като се наложи с 6:5 над ПСВ Айндховен след изпълнение на дузпи. Мачът завърши без голове в редовното време.

Мачът, който противопоставя шампиона на страната и носителя на купата за миналата година, се превърна и в дебютен мач за Марк ван Бомел като треньор на ПСВ Айндховен.

Ван Бомел остави на пейката Ирвинг Лосано, а атаката беше водена от Дониел Мален. Пабло Росарио се появи в средата на терена. За Фейенорд вратарят Джъстин Бейлоу застана за първи път като основен номер 1 по решение на треньора Джовани ван Бронкхорст.

Първото полувреме беше лишено от голови положения, но домакините от ПСВ все пак имаха едно, което беше спасено от вратаря Бейлоу. Второто полувреме започна също с положение за ПСВ, но Джорджи Класи се намеси и спаси удара на Мален, който засече центриране на Дензел Дъмфрис.

С напредването на мача Фейенорд заигра по-добре, но така и не стигна до победата в редовното време. При дузпите Бейлоу спаси удара на Росарио, а Джорди Класи беше безгрешен и осигури трофея за Фейенорд.