Европейското първенство за младежи до 21 г. стартира вчера, като един от домакините на турнира Грузия поднесе първата изненада. Без Хвича Кварацхелия, който не е в сътава, младите грузинци победиха 2:0 Португалия пред 25 000 зрители в Тбилиси. Португалия е трикратен финалист в турнира и имаше топката повече, но допусна голове от Гагуа и Сазонов. За първи път в последните 11 мача Португалия до 21 г. не успя да вкара гол на противника. Те бяха най-резултатния тим в квалификациите с 41 гола.

В мача на откриването Белгия и Нидерландия завършиха 0:0. И двата тима удариха по една греда и имаше много пропуски. Вратарят на Нидерландците Барт Фербруген, който играе в белгийския Андерлехт направи редица спасявания, включително на Луис Опенда, който завърщи с 21 гола във френската Лига 1 за Ланс миналия сезон.

Украйна победи с 2:0 Хърватия в група В, а един от фаворитите в турнира - Испания, размаза 3:0 Румъния. Головете вкараха Баена, Миранда и Гомес.

Днес стартират други от фаворитите. Англия с играчи като Нони Мадуеке, Емил Смит-Роу Харви Елиът, Къртис Джоунс, Джейкъб Рамзи, срещат Чехия. В групата са още Германия и Изпаел. Големият мач за деня обаче е Франция - Италия. Той е от 21,45 ч. и ще бъде излъчван по БНТ3. В тяхната група са още тимовете на Норвегия и Швейцария.