Футболното съдийство се превърна в най-хитовия комедиен сериал напоследък, изпреварвайки заглавия от ранга на „Приятели“, „Офисът“ и „Теория за Големия взрив“. Причината е, че арбитрите по цял свят не спират да изумяват с действията си на терена, независимо от нивото, на което работят. Този път погледите ни са насочени към Тим Форд, който бе главен съдия на срещата между Ванкувър и Лос Анджелис в плейофите на MLS.

Резултатът бе 0:1 за гостите от ЛА след точната дузпа на Денис Буанга от първото полувреме, когато в последните минути на срещата домакините бяха хвърлили всички свои играчи в наказателното поле, включително и вратаря, за да търсят изравняване след статично положение. Защитата обаче изби кълбото, но тъкмо Алесандро Шьопф да успее да я спре и да пробва удар или ново центриране, Форд го блокира с тялото си и така позволи на съперниковия тим да се втурне напред и да отбележи гол.

Видео-асистентите решиха да сигнализират на съдията на терена, че трябва да прегледа ситуацията, защото в реално време не сметна за необходимо да го прави. От повторенията той се убеди, че е извършил нарушение и отмени гола, след което върна играта със спорна топка.

В крайна сметка Лос Анджелис продължи напред в турнира, който трябва да излъчи шампиона в САЩ и Канада през изтичащия сезон в MLS.

@brfootball Goal was ruled offside but Vancouver still lost 1-0 and was eliminated from the MLS Cup playoffs ? #mls #mlscup #vancouver #whitecaps #vancouverwhitecapsfc #lafc ♬ original sound - B/R Football