Георги Василев-Гочето е най-високоплатеният човек в настоящия състав на Б и В групите в българския футбол, показа проучване на „Тема Спорт”.

Именитият треньор, който е ставал шампион с Етър Велико Търново, Левски и ЦСКА получава по 6 000 лева на месец.

Нито един друг наставник или играч от Б и В групите няма месечно възнаграждение, което дори се доближава до тази сума, което до голяма степен е нормално предвид сериозните успехи и репутация на Гочето.

Втори в класацията по заплати в Б и В групите е треньорът на лидера във втора дивизия Монтана – Ферарио Спасов, който прибира по 4 бона на месец.

Новият наставник на ЦСКА Галин Иванов преди две седмици подписа договор с клуба при същата заплата, която взима и бившият му треньор на „Армията” – Георги Василев.

Така се получава крайно любопитна ситуация при която наставникът на третия в класирането на Северозападната В група Етър получава същото месечно възнаграждение, каквото и треньорът на втория във временното подреждане на А група - ЦСКА.

В Етър пък има играчи, които прибират по 1500, дори 2000 лева на месец. 68-годишният Георги Василев пое отбора от Велико Търново в началото на годината, след като дълго време бе без работа.

С него начело виолетовите ще опитат да влязат в Б група, а след това да се завърнат и в елита, където е историческото им място.