Локомотив Пловдив ще се опита да си върне Здравко Лазаров-Електричката, твърди „Тема Спорт“. В момента 39-годишният футболист е част от спечелилия промоция за А група Монтана.

Наставникът на черно-белите Христо Колев планира разговор с шефовете на монтанчани относно възможността Електричката отново да облече черно-белия екип. Той напусна „Лаута“ преди година, когато не се знаеше дали Локо ще продължи да съществува.

В последните мачове на Монтана Лазаров по-често остава на пейката и влиза като резерва. Това би бил трети период за крилото при смърфовете. Той игра за пловдивчани и в периода 2010/12.

В същото време стана ясно, че Бирсент Карагерен се дърпа за трансфер. Интерес към футболиста на Локо не липсва и евентуалната му продажба би вкарала свежи пари в клубната каса, но неговото желание на този етап е да остане в тима. Той е в полезрението на Славия.

„Не съм говорил лично с никой клуб. Засега не мисля за трансфер, аз съм си у дома в Локомотив“, каза пред plovdivderby.com Бирсент Карагерен.

Интересното е, че 22-годишният футболист може да разтрогне още сега с Локо по вина на клуба заради неплатени заплати и да отиде като свободен агент във всеки един отбор, но явно не желае да го направи. За разлика от него обаче Спас Делев едва ли ще остане на „Лаута“ и за другия сезон.