Ръководството на Локомотив София е настроено оптимистично, че отборът ще бъде оставен да играе в "А" група.

Както е известно, "железничарите" и ЦСКА не получиха лицензи заради дългове към НАП, но спортният директор на "червено-черните" Георги Марков заяви на първата лятна тренировка на отбора, че има надежда.

"Надяваме се да получим лиценз. Каквото трябва от нас, си го вършим и се надяваме да получим лиценз и да продължим с доброто представяне от миналия сезон. Кой срок е изтекъл? Ок, ние сме подали молба до Изпълкома, като вземат решение ще ни уведомят".

Кой печели от цялата ситуация, ако остане "А" група с 10 отбора? Губещи са и двете страни. Мисля, че ще получим лиценз. Ще вземем документ от НАП и ще го дадем на Изпълкома да ни разрешат да играем", каза Марков.

Той категорично отрече възможността Локомотив да бъде пратен да играе в аматьорските дивизии. "Не знам кога ще бъде жребият за "А" група. Коментираше се за днес, аз не знам нищо. Лошият вариант ако стане, ще го мислим. Всички си имат договори и се надявам отговорът да бъде положителен", добави Марков.

Летният лагер на столичани ще се проведе изцяло в България. От 17 до 27 юни отборът ще е на лагер във Велинград, където ще играе контроли с тимове от "В" група, а втората част най-вероятно ще се проведе в Боровец.