Куцо и сакато се извъртя през "А" група последната футболна есен, но най-хубавите изпълнения отново дойдоха от старите кучета. Поне що се отнася за българския й състав. Не че идват кой знае какви чужденци, такива като Кешеру се броят на пръсти.

Сещате ли се за по-добър майстор на паса от Емил Гъргоров? Не! А за по-хитър голаджия в пеналта от Камбуров? Не! Някой от младите да играе по-добре с глава от Тунчев? Не, не и не.

Старите кучета в "А" група продължават да хапят най-лошо съперниците. В което няма нищо странно. Първо, старата школа е безценна. Второ, нивото на футбола ни падна толкова много, че и с бастуни Камбуров и Бадема ще изработят повече голове от момчетата, които могат да им бъдат синове.

Още тази пролет двама от славните ветерани ще навършат 40 години. Всъщност вчера това направи вратарят на ЦСКА Стоян Колев. Е, "червените" са във "В" група, но какво от това. Познавате ли категорично по-добри вратари от него в елита? Май не.

Тяната повлече крак, а идва ред на друг вратар - Георги Петков от Славия. Пазарджиклията още е титуляр на "белите". Здравко Лазаров-Електричката също влиза в клуб 40. По-често е резерва в Монтана, но играе и на труден пост. Все пак не е лесно да търчиш по крилото.

"Дай Боже, ще играя още година", пожела си пред "7 дни спорт" Стоян Колев. "Тайната е да знаеш какво правиш. Кога да почиваш, кога и какво да ядеш, кога и какво да пиеш. Повярвайте, има време и за веселба. Не е нужно да се ограничаваш".

"Вярно, при вратарите е по-лесно. Но като гледам, и полевите футболисти могат да ме догонят. Какво му е на Бадема? На килограми не мърда. Знае я, ако иска, ще играе още 3-4 години", сподели Стоян Колев.