Треньорът на Локомотив (Пд) Едуард Ераносян заяви, че хвърля оставка веднага след разгромната загуба с 0:5 от Левски на „Герена”. Той отбеляза, че за над 10 мача отборът му е допуснал само 8 гола, а само в последните три инкасира 12 след 2:3 от Берое, 0:4 от Лудогорец и сега „петица” от Левски.
 

„Ясно е, че е трудно, няма обяснение. След като можем в 14 мача да получим 8 гола, а в последните три да получим 14 гола, нещо не е наред. Аз ще поема цялата вина. Обикновено рибата мирише от главата. Ясно е, че главата не е наред. Ще видим какво ще правят оттук нататък. Рибата мирише откъм моята глава. Ясно е, че аз съм виновен за цялата тази ситуация. Трябва да се направи нещо, за да излезе отборът от тази ситуация”, заяви Ераносян след погрома.

Той бе директно запитан дали думите му значат, че подава оставка. Ераносян потвърди, че наистина подава оставка и намекна, че не намира начин да мотивира играчите на „смърфовете”.

„Имах назряло решение още след мача с Лудогорец, но сега преля чашата. Като че ли съм си я подал оставката. Ако това ви радва – да. Има неща, с които не мога да се преборя. Би трябвало аз първи да поемам вината. Не обичам да бягам от отговорност, затова поемам цялата вина. Отбор, който ми е дал много през годините – и като играч, и като треньор. Видял съм само хубави неща от този отбор. Дойде моментът, ако може, някой друг човек да ги мотивира. Отново бих казал, че се радвам за тези 6 месеца, в които бяхме с тях. Те са прекрасни футболисти."

" Прекалено добри чувства имам към Локомотив, за да говорим за финансови въпроси. Не съм убиден от футболистите, казах и преди, че трябва да се гордея от момчетата, които шест месеца ръководя. Изглежда нещо не върви и трябва да си поема отговорността. Доволен съм от футболистите, защото поех тима на шест-седем точки зад шестото място, а два кръга преди първата половина вече си бяхме гарантирали мястото в топ 6. Не мога да кажа дали футболистите правят бойкот, но не вярвам да има такова нещо. Няма почти никакъв шанс да остана при подаването на оставката."