Локомотив (Пловдив) се наложи с 3:0 над Витоша (Бистрица) и излезе временно на 8-о място в класирането в последния си мач от редовния сезон. Домакините обаче останаха след половин час игра с десет души и това предопредели до голяма степен развоя на срещата.

Мачът започна в мудно и скучно темпо, доказвайки защо тези два отбора са във втората половина на класирането. В първия половин час вратарите трябваше по един път да отразят далечни удари- на Бахтич от гостите и на Садула от Витоша.

В 33-ата минута домакините останаха десет на терена. Това стана след атака на Димитър Илиев, който намери с пас в дълбочина Един Бахтич. Босненецът се освободи и се измъкваше сам срещу вратаря на домакините, но той бе повален с груб фаул от Милчев. Съдията не се поколеба и изгони защитника на софиянци. Нещастията за тях продължиха и след още две минути основният им полузащитник Ивайло Лазаров напусна принудително заради контузия.

В 56-ата минута по-активният вече отбор на гостите имаше възможност да открие резултата. Димитър Илиев се измъкна зад защитата на Витоша, чукна си топката встрани покрай вратаря на Витоша, но не успя да я укроти и тя излезе в аут. Илиев можеше да потърси съприкосновение с вратаря Василев, но предпочете да играе до края.

Десет минути по-късно гостите най-после материализираха по-активната си игра през втората част. Един Бахтич се разписа от два метра след меле пред вратата на бистричани и няколко други пропуснати възможности от Аралица и Буна. Накрая Буна подаде успоредно на голлинията и на задна греда без да бъде притесняван Бахтич сложи крак и вкара в мрежата.

Но след 70-ата минута домакините започнаха да погледжат по-често към вратата на Луков. 11 минути преди края Четисн Садула удари гредата по диагонала след удар от границата на наказателното поле от дясно. Но 7 минути преди края гостите стигнаха до второ попадание чрез Димитър Илиев. Вратарят Луков изрита топката от начален удар нира с Буна вдясно от себе си. Вторият пусна успореден пас с полувисока топка към Ожболт, той избяга от защитата, преодоля вратаря и подаде на влезлия пред празната врата Илиев, който нямаше как да сбърка- 0:2.

В последната минута на редовното време локомотивци стигнаха и до трети гол, дело на резервата Аленп Ожболт, който се възползва от нова грешка в защитата на Витоша. Той навлезе през центъра, елиминира вратаря и на празна врата оформи крайното 0:3.

Витоша - Локомотив (Пловдив) 0:3

Голмайстори: 0:1 Един Бахтич 66, 0:2 Димитър Илиев 83, 0:3 Ален Ожболт 90

Витоша (Бистрица): Християн Василев, Петко Цанков, Георги Купенов, Михаил Милчев, Кристиан Кочилов, Румен Гьонов, Лъчезар Котев (40- Кристиян Узунов), Ивайло Лазаров (34- Георги Амзин), Стефан Христов (73- Емил Гъргоров), Четин Садула, Тодор Гочев

Локомотив (Пловдив): Мартин Луков, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Абделхаким Буна, Момчил Цветанов (85- Йосип Томашевич), Игор Банович, Янко Ангелов (57- Первизджон Умербаев), Димитър Илиев, Анте Аралица (78- Ален Ожболт), Един Бахтич

Стадион Бистрица: 2000 зрители
Съдия: Георги Кабаков (Пловдив)
Жълти картони: Тодор Гочев, Георги Купенов (Витоша Б), Абделхаким Буна (Локомотив Пловдив)
Червен картон: Михаил Милчев (Витоша Бистрица)- 33 минута