Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изрази съжалението си от треньорската оставка на Златомир Загорчич. 

Сърбинът работи при "белите" през последните три години и постигна страхотни резултати с отбора. Той първо спаси столичани от изпадане, след това спечели Купата на България, а през изминалата кампания взе бронз.

Сега пътищата между бившия национал на „лъвовете“ и участник на Евро 2004 и столичният тим се разделят. Начело на Славия опитният специалист записа 114 мача във всички турнири от май месец 2017 година насам. На два пъти със Загорчич начело „белите“ участваха в Лига Европа. Първият път отстраниха Илвес (Тампере), но отпаднаха от Хайдук (Сплит). През това лято бяха елиминирани от албанския Кукеси като гост.

„Разделяме се като приятели – обясни Венци Стефанов пред "Труд". - Загорчич сам изрази подобно желание. Каза ми, че му се е насъбрало напрежение. Аз лично съжалявам най-много. За мен е голяма загуба, но по-важното е да запазим това приятелство и тези отношения. Вратите в Славия са широко отворени за Загорчич. Нищо не се знае, утре може да размисли и да се върне. Винаги сме се разбирали с половин дума. Не мога да кажа лоша дума за него.“