Ботев Пловдив и Царско село не си вкараха във втория "нулев" мач от петия кръг на efbet лига днес.

Воденият от Любо Пенев събра 9 точки и се изкачи на трета позиция, като преди шестия кръг това е единственият елитен отбор у нас без допуснат гол. Ботев Пловдив е седми в таблицата с актив от пет точки.

Станислав Шопов от тима на "канарчетата" отправи удар към вратата на съперника, но Джони Пласин улови топката. Десет минути по-късно Салиф Сане от гостите проби през ентъра, стреля, но не улучи вратата на съперника, информира БНР.

В 25-ата минута Тодор Неделев центрира, Джони Пласид излезе неразчетено, топката стигна до задната греда, където Станислав Шопов опита технично да вкара гол, но вратарят на "царете" успя да избие коженото кълбо в корнер. Домакините заиграха по-активно и в 36-ата минута Тодор Неделев, центрира от фаул, съотборникът му Атанас Илиев отправи удар с глава, но топката излезе в аут. Две минути по-късно Реян Даскалов от гостите сгреши, топката попадна в краката на Атанас Илиев, който стреля неточно.

Преди паузата Станислав Шопов проби отдясно, стреля, но улучи горната греда на вратата на противника. После коженото кълбо попадна в Антонио Вутов, който обаче не успя да стреля точно с глава.

Втората част започна с превъзходство на домакините. В 55-ата минута обаче Борис Галчев получи възможност да стреля от удобна позиция от пряко свободен удар, но не улучи вратата на съперника. "Канарчетата" атакуваха по-често, но не застрашиха сериозно вратата на противника.

Четвърт час преди края удар на Емануил Манев от Царско село беше блокиран, топката попадна в Дилан Мертенс, който обаче стреля слабо и не затрудни Георги Аргилашки. Три минути по-късно след изпълнение на ъглов удар от Тодор Неделев топката мина пред голлинията на Джони Пласид, но нито един футболист на Ботев не я засече във вратата на гостите.

В 81-ата минута футболистите от двата тима се спречкаха на терена, но всичко се размина без изгонени. В 88-ата минута Емануил Манев стреля неточно с глава. Две минути по-късно Мирослав Будинов подаде на Дилан Мертенс, последва пас към Емануил Манев, който стреля, но Георги Аргилашки изби топката.