Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви, че неговите играчи няма да подценят отбора на Славия, който от началото на сезона се представя меко казано колебливо и заема предпоследното място в класирането

Срещата между двата отбора от 10-ия кръг на efbet Лига е в неделя от 12:30 часа на националния стадион "Васил Левски". Бала коментира и загубите на ЦСКА и Лудогорец в Лига Европа.

"Очаквам да запишем победа срещу Славия.  Не може да се говори за подценяване. Те са изключително силен съперник. Не само победата, която направиха в последния мач. Имаха проблеми в началото на първенството, но ние сме наясно със силните им страни. Надявам се да ги неутрализираме и да играем нашия футбол, който искаме да практикуваме и края на мача да се поздравим с победа.

Отборът показва това, което искаме от него. Влезе много силно в мача за Купата. Това е най-хубавото от това, което се получи. Мачът ни даде възможност да пуснем трима млади футболисти и да им дадем възможност да опитат от мъжкия футбол. Смяната на един треньор има реакция. Славия познава Тарханов, както и обратното. Това попромени самочувствието и желанието за промяна в тях се вижда.

Мачът няма да бъде лесен, но ние имаме собствени цели и искаме да побеждаваме всеки мач. Камбуров го спестихме в мача с Враца. Сега се чувства в много добро състояние, тренира с отбора и с него няма да имаме проблем. Георги Русев е проблемът с контузените футболисти. Радостно е, че Чочев и Орачев, който направи 90 минути за Купата, са в добро състояние. Имаме избор за този мач, няма проблеми.

За клубния ни футбол е жалко, че нито един от двата отбора не успя да победи в Лига Европа. И двата отбора са подновени с много нови футболисти в редиците си, и то те не бяха взели участие в подготовката. Пристигаха по време на игровия период, но това е картината в българския футбол. Причината е, че не можем да отговорим с финанси на другите европейски клубове.

Да се обиграят в подготовката, да правят тренировки. За мен това е причината сега Лудогорец и ЦСКА София да не дават максималното, на което са способни. Стискаме палци, защото за всеки един български отбор е добре други да печелят. Това са мои виждания и по принцип винаги е добре отборите да вървят напред и да носят авторитет на футбола ни, който не се котира така в Европа", заяви той.