Бившият нападател на Арда (Кърджали) - Елиша Сам, разкри за расистки проблеми в съблекалнята на клуба през миналия сезон.

Роденият в Белгия 195-сантиметров таран се присъедини към отбора от българския елит през лятото на 2019 година, но след 3 гола в 17 мача напусна през юни, а впоследствие подсиса с английския Нотс Каунти.

"През лятото на 2019 години дълго време се надявах и очаквах оферта от Белгия или Холандия, но такава не дойде и трябваше да разгледам други възможности. Предложението на българския първодивизионен Арда (Кърджали) беше най-конкретно и ми предлагаше интересен проект, което в крайна сметка ме убеди да приема", разкрива Сам пред hln.be.

"Когато се присъединих към отбора, бързо ми стана ясно, че това в действителност не е така. Освен мен, в състава имаше още много чужденци. Част от тях трябваше да останат резерви и не го приемаха."

"В съблекалнята се оформиха два лагера, а това доведе дори до расистко напрежение. Никога не съм се чувствал застрашен физически, може би заради ръста ми, но другите неща бяха неприемливи", призна Елиша Сам.