Гоним място в шестицата. Това заяви старши треньорът на Царско село Любослав Пенев в комплекс „Царско село“. Тимът проведе първа тренировка преди началото на зимната си подготовка.

„Нямаме информация за контузени, добре са, идват от една некъса почивка. Днес е първа тренировка, съвсем нормална информация Ви давам. За мен е важно здравето на футболистите, добро време, но днес е по-различно, предпочитам да ги предпазя. Тренировките, които можем да ги провеждаме в зала, ще ги правим там, тренировката няма да е тежка“, започна наставникът на „царете“.

„Засега се намираме, има дистанция, но се надявам това да бъде коригирано. Казал съм на момчетата, че гоним място в шестицата – трябва да има конкуренция в един отбор, за мен това е философията, която трябва да преминаваме“. На въпрос на БГНЕС относно това дали ще има нови попълнения в отбора, Пенев сподели: „Ще има нови попълнения, различни постове, но когато дойдат тука новият играч, тогава ще коментираме“.

Родният специалист коментира и темата с вакантния президентски пост начело на БФС. „Има време, толкова неясни неща има във футболния съюз, има много време. Това е тема, която изисква повече време и повече подробности“. На въпрос относно това какви са целите пред клуба, той отвърна: „Преследваме високи цели, тези момчета имат потенциал и гоним шестицата – но трябва да си свършим първо работата по време на тренировките. Завършихме добре, заслужавахме повече точки, но, окей, това е вече история. Към момента не, ние се разделихме с няколко футболисти – освен ако не се появи сериозна оферта, тези играчи, които са тук, остават“, завърши Пенев. 

Царско село ще проведе своя зимен лагер в комплекс „Царско село“. Единственото ново попълнение до тук е Мартин Костадинов, който идва под наем от Септември. В края на миналия сезон с „царете“ се разделиха Божидар Васев, Мирослав Будинов и Борис Галчев. Тимът има уредени четири контроли през зимата – Хебър Пазарджик, Спортист Своге, Ботев Пловдив и Пирин Благоевград. Първият двубой от втория полусезон за тима ще бъде гостуване на ЦСКА 1948. /БГНЕС