Локомотив (Пловдив) ще подпише договор с Александър Иванов - син на спортния директор на клуба Георги Иванов-Гонзо. Младият нападател тренира с железничарите цялата зима. Той оставя повече от добри впечатления в треньора Александър Тунчев, пише "Тема спорт". До момента 21-годишният играч взе участие във всички контроли на черно-белите. Очаква се днес да бъде на терена в поредната проверка от 14:00 часа срещу Черноморец (Бургас).

През есента Александър бе част от аматьорския Рилски спортист, който играе ролята на сателит на "Смърфовете". В първите спаринги Иванов действаше като титуляр на върха на атаката редом до капитана Димитър Илиев. Причината бе, че титулярният таран Георги Минчев лекуваше контузия. Александър се представи убедително и именно заради това ще получи предложение за договор.

Наред с това Иванов е млад и перспективен и има още къде да развива качествата си. Споразумението ще го остави на "Лаута" за пролетния полусезон, а защо не и за по-дълго. В Локомотив са наясно, че ще им трябват повече играчи, ако искат да се борят успешно на два фронта - рълвенствотои Купата на България. Те са втори във временното класиране - на 6 точки зад лидера Лудогорец и с равен актив с ЦСКА-София. На 1/8-финалите за купата тимът среща Беласица (Петрич), като мачът е на 1 март от 17:30 часа на "Лаута".

До момента Локо има само едно ново попълнение - английския ляв халф-бек Конър Роуън. Александър Иванов ще е второто. Засега опитите на Георги Иванов да привлече още един нападател удрат на камък.